Sme experti na porovnávanie cien!

Grizly Fazuľa Adzuki - červená 1000 g

Grizly Fazuľa Adzuki - červená 1000 g
 

Najlepšie ceny

od 4,49€

 

Informácie o tovare

Výrobca GRIZLY
EAN/UPC Kód 8595678400822

4,49€ 4,49€ 1
4,49€
0 0

Hodnotenie a recenzie

Pridajte recenziu  

Predajne, ktoré predávajú tento tovar:
grizly.sk
Slovensko
Cena:
4,49€

Detail Grizly Fazuľa Adzuki - červená 1000 g

Grizly Fazuľa Adzuki 1000 g Administratívne zaradenie: strukovina Zloženie: Fazuľa Adzuki 100% Krajina pôvodu: Čína Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Adzuki (niekedy písané aj azuki) sú malé podlhovasté fazuľky, rastliny s názvom vigna hranatá (Vigna angularis). Majú svoj pôvod v Strednej a Východnej Ázii. U nás sa najčastejšie stretávame s týmito ďalšími druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne, čierne oko, červené kidney, adzuki, Pinto, mungo (vigna zlatá) a ďalšie. Fazuľe sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny, a hlavne obsahujú veľké množstvo vápnika a draslíka a ďalej kyselinu listovú, fosfor, horčík, jód a železo, niacín aj provitamín A. Sú dobré na srdce, krvný obeh a vysoký krvný tlak. Vďaka obsahu vlákniny pomáhajú regulovať funkciu čriev. Fazuľe Adzuki sú lepšie stráviteľné ako ostatné strukoviny a majú veľmi pozitívny vplyv na aktivitu obličiek. Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody na 8 hodín (ideálne cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľe prepláchneme a varíme v novej vode asi 45 - 50 minút do zmäknutia. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rasca, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Po uvarení dostanú jemnú orechovú chuť. Sú vhodné na prípravu polievok, nátierok, kaší, nákypov a šalátov. Fazuľe adzuki sú v Japonsku často varené so sladkou ryžou. Výsledkom je červený pokrm zvaný "Adzuki-Mochi". Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne. Adzuki sú malé podlhovasté fazuľky tmavočervenej až hnedej farby, ktoré majú na jednej strane typickú bielu čiarku. Po uvarení dostanú jemnú sladkastú orechovú chuť. Sú veľmi populárne v ázijskej a hlavne japonskej kuchyni.