Sme experti na porovnávanie cien!

Grizly Fazuľa čierna 1 kg

Grizly Fazuľa čierna 1 kg
 

Najlepšie ceny

od 3,99€

 

Informácie o tovare

Výrobca GRIZLY
EAN/UPC Kód 8595678400877

3,99€ 3,99€ 1
3,99€
0 0

Hodnotenie a recenzie

Pridajte recenziu  

Predajne, ktoré predávajú tento tovar:
grizly.sk
Slovensko
Cena:
3,99€

Detail Grizly Fazuľa čierna 1 kg

Grizly Fazuľa čierna 1000 g Administratívne zaradenie: strukovinami Zloženie: Fazuľa čierna 100% Krajina pôvodu: Čína, Mjanmarsko, Ukrajina Skladovanie: Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste. Balenie: znovu uzatvárateľné PP obal alebo vákuovania v PP obale (počas prepravy môže dôjsť k rozvakuování, ktoré neovplyvní kvalitu) Vlastnosti a výhody: U nás sa stretávame predovšetkým so semenami fazule obyčajnej, ktorý sa pestuje v mnohých odrodách, ich semená sa líšia farbou, tvarom a veľkosťou. Najčastejšie môžeme nájsť tieto ďalšie druhy fazule: biele drobné a veľké jumbo, čierne oko, červené, adzuki, Pinto, mungo a ďalšie. Fazuľa sú bohaté na kvalitné rastlinné bielkoviny a hlavne tvoria zásobáreň vitamínov a minerálnych látok. Obsahujú veľké množstvo vápnika a draslíka a vyššie množstvo kyseliny listovej, ale aj fosfor, horčík, jód a železo, niacín aj provitamín A. Sú dobré na srdce, krvný obeh a vysoký krvný tlak. Vďaka obsahu vlákniny pomáhajú regulovať funkciu čriev. Sú vhodné pre diabetikov. Fazuľa sa tiež pestujú na struky či klíčky, ktoré však radíme do zeleniny. Použitie: Pred kuchynskou úpravou je nutné fazuľe vopred namočiť do vody na 10 - 12 hodín (cez noc). Potom vodu vylejeme, fazuľa prepláchneme a varíme v novej vode 90 minút, prípadne 20 minút v tlakovom hrnci. Pre zníženie nadýmavosti odporúčame ešte pridať bylinky ako napríklad: saturejku, rascu, fenikel, kurkumu, koriander alebo majoránku. Fazuľa je možné tiež naklíčiť, čím ešte zvýšime stráviteľnosť kvalitných rastlinných bielkovín a obohatíme sa navyše o ďalšie vitamíny a minerálne látky. Z fazule môžeme tiež vyrobiť chutné pasty alebo zaujímavé šaláty. Hodí sa do polievok, omáčok alebo ako zdravá príloha. Viac informácií o strukovinách a ich vlastnostiach si môžete prečítať v našom medveďom blogu. Zaujímavé recepty a nápady tiež nájdete v našom magazíne.   Čierna fazuľa má hustú mäsitú štruktúru. Nielen vďaka tomu, ale aj kvôli vysokému obsahu kvalitnej rastlinnej bielkovine, sa stala obľúbenou položkou v jedálničku vegetariánov, pretože výborne nahrádza mäso. Pôvod má v latinskoamerickej kuchyni, kedy najznámejšia je asi mexickej burrito.